Sinop’ta 10 Kasım programları kapsamında Atatürk’ü anma töreni yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen törene; Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Programda ilk olarak bir dakikalık saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardında Sinop Valisi Hasan İpek günün anlam ve önemi ilgili bir konuşma yaptı. İpek yaptığı konuşmasında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz. 10 Kasım, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, Cumhuriyetimizin ilke ve prensiplerine sahip çıkma kararlılığımızı da yenilediğimiz gündür. Ömrünü milletinin selameti ve bekasına adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir. Bugün el birliğiyle, doğusuyla batısıyla hep birlikte ortak bir yaşama kültürü ve ideali haline getirdiğimiz Cumhuriyetimiz, kuruluş ilkeleri üstünde yükselmektedir. Millet egemenliğini her şeyin üstünde tutarak hepimizi vatandaşlık ekseninde buluşturan devletimiz; her vatandaşının ihtiyacına cevap veren bir sosyal devlet ve ideal bir hukuk devleti olmak yolunda, emin adımlarla ilerlemektedir. Millet olarak Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, geleceğe emin adımlarla ilerlemekteyiz. 100. kuruluş yıl dönümüne birlik ve berberlik ruhuyla hazırlanıyoruz. Muasır medeniyetler seviyesini aşmak için çalışıyor, ülkemizi elbirliğiyle geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemiz büyük atılımlar gerçekleştirirken dünya politikasında ve ekonomisinde söz sahibi olan sürekli büyüyen ve gelişen bir ülke konumundadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin gelişmesinden, güçlenmesinden rahatsız olan, ülkemizi bölmek ve yok etmek isteyen güç ve şer odakları hain eylemler gerçekleştirmektedirler. Bunların en büyüklerinden bir tanesi 15 Temmuz hain darbe girişimidir. Milletimiz, Cumhuriyetimize ve demokrasimize kast etmeye yeltenen bu hainlere karşı, 15 Temmuz gecesinde birbirine kenetlenerek canı pahasına geçit vermemiştir” dedi.
Sinop Valisi Hasan İpek’in konuşmasının ardından, Sinop İMKB Şehit Ertan Yılmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin oluşturduğu koro ile Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Son olarak da Vali Hasan İpek Halk Eğitim Merkezinin salonunda açılan Atatürk konulu sergiyi ziyaret etti.