Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İlahiyat Fakültesi’nde Arapça Yabancı Dilbilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) kursu açtıklarını söyledi.
YDS kursu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın “İlahiyat Fakültesi’nde ‘kendi asistanımızı kendimiz yetiştiriyoruz’ adında bir program başlattık. Şu anda arkadaşlarımızın fedakârlıkları sonucunda 350 saat devam edecek Arapça YDS kursu başlattık. Bu kursa başarılı olan, derslerden yaz okuluna kalmamış 35 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimiz herhangi bir ücret ödemeksizin, hocalarımız da herhangi bir ücret almaksızın 350 saat sürecek YDS kursu başlattık. Burada ki hedefimiz kaliteli öğrencilerimizi kendi üniversitemize ve başka üniversitelere asistan olarak yetiştirmektir. Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi için ayrı bir güzellik de YDS kursuna Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 3 öğrenci katılmakta. Kendi üniversitelerinde böyle bir uygulama olmadığı için bizim üniversitemizi tercih ettiler” dedi.
“Hedefimiz Sinop Üniversitesi’ni öne çıkarmak, bu konu da iddialıyız” diyen Dalgın, “Kendi asistanımızı kendimiz yetiştireceğiz, belki çevre illerdeki fakültelere de öğrenci yetiştirmiş olacağız” diyerek sözlerine son verdi.