Sinop’ta emekli bir vatandaş yaklaşık 500 bin TL değerindeki mal varlığının tümünü Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağışladı.
Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’nın makamında gerçekleştirilen programa; İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, TSK Güçlendirme Vakfı Basın Tanıtım ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Emekli Deniz Kurmay Albay Zeki Yağcı ile hayırsever vatandaş Nazım Kurt katıldı.
Programda konuşan 71 yaşındaki 4 çocuk babası Nazım Kurt, özel bir şirketten emekli olduğunu belirterek, tek başına ikamet ettiği Demirci köyü Kümes Mahallesi’ndeki 2 katlı evini ve 20 dönümlük arazisini vakfa bağışladığını açıkladı. Köyde tek başına yaşadığını, çocuklarının ise yurt dışında olduğunu kaydeden Nazım Kurt, "Yaptığım bağıştan dolayı inanın kendimi çok mutlu hissediyorum. Bu mutluluğu tarif etmek mümkün değil, ancak yaşanır. Bundan sonra da kazanacağım her şeyi yine TSK’ya bağışlayacağım" dedi.
Nazım Kur’tun örnek bir davranış sergilediğini dile getiren Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ise Kurt’un bağışladığı mülkün TSK’ya kazandırılması noktasındaki tüm işlemlerin hızlı bir şekilde yapıldığını belirterek, mülkün şu an itibariyle TSK’ya geçtiğini söyledi. Vali Çetinkaya; "Türk ulusu ile Silahlı Kuvvetlerimiz arasında gönül bağının en güzel örneğini teşkil eden, maddi ve manevi desteğinden dolayı sayın Nazım Kurt amcamıza teşekkür ediyorum. 20 yıldır kaymakamlık ve valilik yaptığım süre içerisinde onursal başkanlığını taşıdığım vakfa ilk defa böyle bir hizmet etme fırsatı buldum. Ben gerçekten çok mutluyum" diye konuştu.
Programın sonunda Nazım Kurt’a altın madalya ve şükran beratı takdim edildi.