Sinop Mübadele Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği tarafından Balkan, Rumeli yemekleri ve Balkan halk oyunları tanıtımı gerçekleştirildi.
Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği “Balkanlardan Sinop’a Kültür Köprüsü Projesi” kapsamında, Yelken Kulüp Restoran’da dernek üyeleri Balkan yemeklerini tanıtarak ve sunumunu yaptı.
Düzenlenen etkinliğe Sinop Valisi Dr Yasemin Özata Çetinkaya ve ailesi, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Mübadele Balkan Halkları Kültür Araştırmaları ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral, dernek üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.
Konu hakkında konuşan Dernek Başkanı Kenan Aral, “Balkan’dan Sinop’a Kültür Köprüsü projesi kapsamında 1-30 Nisan tarihleri arasında sonuçlanacak Balkan Kültürleri Yemekleri projesini il protokolüne, basın mensuplarına ve Sinop halkına tanıtmak için kursiyer arkadaşlarımızın yaklaşık 15-20 çeşit yemeğinin sunumunu yaptığı bir program düzenledik. Bu kursumuzda kursiyerlerimize 45-50 çeşit yemek üzerinde eğitim veriyoruz. Balkan kültürüne ait yaklaşık 250 yemek var. Burada proje kapsamında halk oyunlarımız ve koro çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Yemek tanıtımının ardından dernek üyeleri Balkan kültürü halk oyunu oynadı.