Sinop Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Sinop Üniversitesi öğrencileri Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte sahil temizliği yaptı.
Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Sinop Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen iş birliği çalışmaları ve ortak aktiviteler devam ediyor. Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Ar-Ge Bürosu’nca 5 Haziran Çevre Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğe Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman, Kurum İdare Memurları, Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Sinop Üniversitesi Çevre Kulübü yöneticisi Oylum Baki, cezaevinde kalmakta olan 50 hükümlü ve Sinop Üniversitesi öğrencilerinden 50 kişilik bir grup katıldı. Hükümlüler ve üniversite öğrencileri birlikte Sinop Akliman mevkisinde bulunan plajları ve mesire alanlarını temizlediler. Geri dönüşüme müsait atıkları ise ayırıp geri dönüşüm ünitelerine gönderdiler. Doğada plastik malzemelerin yüzyıllarca kaldığını ve doğaya zarar verdiğinin bilincinde olan hükümlüler ve öğrenciler aktivite boyunca geri dönüşümlü eldivenler ve geri dönüşümlü çöp poşetleri kullandılar. Hükümlüler ve üniversite öğrencileri Sinop Havaalanı girişinden başlayarak yaklaşık 4 km boyunca kıyı şeridinde bulunan plajları ve mesire alanlarını temizledi.
Düzenlenen etkinlikte konuşan Sinop E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumları Müdürü Özer Duman “Sinop Ceza İnfaz Kurumları olarak sadece hükümlülerin sosyal sportif ve kültürel gelişimi değil, ilimiz, ülkemiz ve dünyamızla ilgili konularda da her zaman duyarlıyız. 5 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında bugün burada Sinop Üniversitesi öğrencilerimizle böyle güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Sinop önemli bir turizm ve kültür şehri. Ama biz biliyoruz ki bu güzelliklerin sergilenmesi öncelikle temiz ve bakımlı bir coğrafya ile mümkün olur. Bu etkinlik düşüncesi oluştuğunda hükümlülerimiz büyük memnuniyetle etkinliğe katılmak istediler. Bugünde gördük ki Sinop Ceza İnfaz Kurumları hükümlüleri toplumsal yaşama adaptasyon ve sağlıklı temiz bir dünya konusunda son derece pozitif davranışa imza attılar. Bizler hükümlülerimize değer veriyoruz. Onlarda şehrimize ülkemize ve temiz bir dünya özlemine önem verdiklerini bugün bir daha gösterdiler” dedi.
Organizasyon toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.