Sorborne Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Fransız asıllı Marion Bergere, Sinop Belediyesi Tülay Erşahin Can Dostları Yaşam Evi’nde staj yapacak.
5 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında görevli Veteriner Volkan Tuncay’ın asistanlığını ve aynı zamanda stajını yapacak olan Fransız Marion Bergere, staj öncesinde Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ü makamında ziyaret etti. Başkan Baki Ergül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken “Uzun süre önce hizmete sunduğumuz ve başarı ile sürdürdüğümüz bakım ve barınma evimizin geldiği nokta bizleri oldukça mutlu ediyor. Elimizden geldiğince de bu hizmeti en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Doğada yaşayan her canlının yaşam hakkını en iyi şekilde yerine getirebilmesini sağlamaya devam ederken tesisimizde yurt dışından bir arkadaşımızın da staj görecek olması bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Bergere’ye staj süresince başarılar diliyorum” dedi.
Bergere, bakım ve barınma evinde veteriner asistanlığının yanı sıra yavruların özel bakımları, günlük yürüyüşleri ve şehirde farkındalık faaliyetlerine katılacak.