Sinop’ta demokrasi nöbeti 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşı meydanlara davet etmesinden bu yana devam ediyor.
Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Sinop Başsavcılığı’nın ortaklaşa düzenlediği demokrasi nöbeti programı Sinop Valilik binası önünde gerçekleştirildi.
Program başlamadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sinop Valisi Kemal Cirit konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “ Jandarma personeli arasında, hem mülki dairede hem de adli teşkilat içerisinde açığa alınan, tutuklanan, hukuk önüne çıkarılan kamu görevlileri bulunmaktadır. Bizde geldiğimiz iki gündür bu konuları takip etmekteyiz. Bugün itibari ile Emniyet bünyesi içerisinde çeşitli kademelerde görev yapan yaklaşık 34 kişi açığa alındı, adliye içerisinde görev yapan hakim ve savcılardan 5 tanesi de tutuklanmıştır. Aynı zamanda bu sabah itibari ile bir kaymakamımızı açığa aldık. Ve bundan sonraki süreç içerisinde de kural dışına çıkan, kuralları ihlal eden kamu görevlileri, ihanet içerisinde olan personeller, önümüzdeki süreçte devletin kurum ve kurallarına karşı uygun pozisyonda bulunmayanlar içinde çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Bunun da böyle bilinmesi lazım. Buradan tayini çıkıp giden personeller için de ayrıca bu sabah itibari ile soruşturmalar başlatıldı.‘’ dedi.
Yüzlerce vatandaşın katıldığı programda Bafra Mehter Takımı da yer aldı. Mehter takımın çalmış olduğu marşlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.