Sinop Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sinop Atatürk Devlet Hastanesi 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi açıldı.
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 5 çocuk hastalıkları doktoru, 9 hemşire, 2 temizlik personeli ve 1 tıbbi sekreterden oluşan sağlık ekibi ile hastalara hizmet veriyor.
Sinop Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. Alper Delier, "Yenidoğan ünitesi bebekler için hayati önem taşıyan bir merkezdir. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayan 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ile bebeklerimizin büyük ölçüde ihtiyaçları burada karşılanabilecek” dedi.
Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlu Doktoru Uzm. Dr. Mustafa Alper Aykanat yaptığı açıklamada, "Yoğun bakım üniteleri ilk 24 saat esasına göre dizayn edilmiştir. İlk 24 saat 28 günlük bir yenidoğan periyodunda bebek ölümlerinin en sık görüldüğü dönemdir. Bu nedenden dolayı da ilk 24 saat çok önemlidir. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz hastanemize yeni kazandırılmış bir ünitedir. Çok kapsamlı 8 tane kuvözden oluşan hem mikrobik filtre ve hijyen şartları anlamında hem de mekanik ve havalandırma şartları anlamında üst düzey bir ünitedir” diye konuştu.