Son yıllarda ardı ardına ‘Türkiye’nin en mutlu şehri’ unvanını alan Sinop bu sene mutluluğunu bir festival ile taçlandırıyor.
Sinop Belediyesi ile Sinop Güç Birliği Derneği’nce düzenlenecek "Mutluluk Festivali" 1-4 Eylül tarihleri arasında Akliman bölgesinde yapılacak. Festivalde yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı ve çeşitli etkinlikler de yer alacak. Bir insanın doğumdan ölüme kadar harcadığı zaman diliminde elde edebileceği en değerli şeyin kendini mutlu hissederek geçirebildiği anlardan ibaret olduğu fikrinden yola çıkarak organize edilen Mutluluk Festivali ile ardı ardına Türkiye’nin en mutlu kenti seçilen, Sinop’un mutluluğunu tüm ülke ve Dünya ile paylaşmak adına düzenlenecek.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, “Uzun yıllardır Türkiye’nin en çok dikkat çeken ve yapılan araştırmalarda alınan verilere göre Türkiye’nin en mutlu, en güvenli, yaşam memnuniyeti en yüksek şehri olan Sinop’un mutluluğunu paylaşmak, hep önemle bahsettiğimiz enlerini yurt içinde ve yurt dışında birçok platformda duyuran ve yılda 1 milyon turist çeken Sinop’un kentsel, çevresel ve kültürel değerlerinin korunmasına dikkat çekmek amacı ile yapılan Mutluluk Festivali’ni ilk kez hayata geçireceğiz. Sanat ile halkı buluşturacağımız, kültür ve eğitim seviyesi oldukça yüksek olan Sinop halkını en faal şekilde içinde yaşatarak herkese hitap edecek olan festivalimizin içinde paneller, atölye çalışmaları, sergiler, konserler gibi birçok etkinlik yer alacak. Mutluluk Festivalimizin hayata geçiş aşamasında emeği geçen Sinop Valiliği’ne, Sinop Güç Birliği Derneği’ne, Beşiktaş ve Gaziemir Belediyesi Sayın Başkanlarına ve yurt dışından bizlere destek olan davetli büyük elçi ve belediye başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.