Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cudi ve Nur mahallelerinde ikamet eden çocuklar arasından seçilen 100 çocuğa, Gençlik ve Spor Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı tarafından spor kıyafetleri ve malzemeleri dağıtıldı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Gençlik ve Spor Konfederasyonu İl Başkanlığı ve Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün birlikte düzenlediği etkinlik kapsamında Cudi ve Nur mahallelerinde ikamet eden 100 çocuğa spor kıyafetleri ve spor malzemeleri törenle dağıtıldı. Eski Karayolları Bahçesi’ndeki halı sahada düzenlenen törene, Gençlik ve Spor Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Abdulaziz Şık, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Ekinci, İlçe Başkanı Abdulhakim Selimoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gümüş ve Konfederasyon yöneticileri katıldı.
Gençlik ve Spor Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığının sokaklarda oynayan çocukları çocuk işçiliği ve kötü alışkanlardan uzaklaştırmak için hayata geçirdiği proje kapsamında 100 çocuğa spor kıyafeti dağıttıklarını belirten Şık, “Bu projedeki temel amacımız sokaklarda oyun oynayan çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve boş vakitlerini sor yaparak sağlamaktır” dedi.
İlçede yaşanan terör olayları ve üç ay süren sokağa çıkma yasağı nedeni ile çocukların ruh sağlıklarının bozulduğunu anlatan Şık, “Çocuklarımızın bu psikolojiden uzaklaştırıp sporla moral bulmalarını sağlamak amacıyla çocuklarımıza yönelik böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinliğimize destek veren Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Ekinci, İlçe Başkanı Abdulhakim Selimoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gümüş’e teşekkür eder, çocuklarımıza yönelik bu tür faaliyetler il genelinde devam edecektir” diye konuştu.