Şırnak Cizre’de terör mağduru aileler Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir Sen) tertiplediği ’kardeşlik İftarı’ programında bir araya geldi.
Cizre Öğretmen Evi’nde düzenlenen programa, Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, sendika yöneticileri ve terör mağduru aileler katıldı. Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, terör yüzünden bölge insanının içine düştüğü durumu özetleyerek, Cizre’de önemli miktarda yıkım olduğunu söyledi. Selvi, "Çukur ve hendek siyasetinin getirmiş olduğu nokta medeniyet merkezlerimizden bir tanesi olan ve geçmişte çok mühim şahsiyetler yetiştirmiş kıymetli Cizre’mizi bugün sıkıntıları ile boğuşmuş bir şehir haline getirmiştir. Ama biz bu şehirden ümitliyiz, çünkü bu şehir geçmişte çok önemli hizmetler gerçekleştirmiş, abide şahsiyetleri yetiştirmiş bir ilim şehri olarak bilenen bir ilçemizdir Cizre" dedi.
Kendilerine yönelik böyle anlamlı bir kardeşlik sofrası hazırlayan Eğitim Bir-Sen ailesine teşekkür eden Cizreli vatandaşlardan Bülent Özdan ise, böyle bir gecede bir araya gelmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Özdan, "Bu tür kardeşlik ve beraberlik programlarının devam etmesini dileriz. Cizre’de yaşanan olaylardan dolayı böyle bir davetiyenin gelmesi bizleri çok sevindirdi. Eğitim-Bir Sen bu zor durumda bizleri burada ağırladıkları gibi terör mağduru ailelere de yardımda bulundular. Kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.