Şırnak’ın Cizre Belediyesi kış ayları öncesi ilçedeki açık yağmurlama kanallarında yıllık periyodik temizleme çalışması başlattı.
KHK kararı ile Kaymakam Ahmet Adanur’un görevlendirildiği Cizre Belediyesi, kış ayları öncesi ilçedeki, 2 bin metre uzunluğundaki açık yağmurlama kanalında yıllık periyodik temizleme çalışması başlattı. Günlerdir devam eden temizleme çalışmasında kanalda yağmur sularıyla birlikte gelen ve kanalı tıkayan odun, taş, kum, çöp gibi suyun akışını engelleyen ve etrafa kötü koku yayan birikintiler temizlenmeye başlandı.
Yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Cizre Belediyesi Fen İşleri Müdürü Baki Sarıyıldız, Cizre’nin en büyük açık yağmurlama kanalında yıllık periyodik temizlemenin sona ermek üzere olduğunu belirtti. Sarıyıldız, “Ekiplerimiz işçisiyle, iş makinalarıyla günlerce bu kanalda büyük bir emek harcayarak çalışma yaptı. Yağmur ve kanalizasyon sularıyla birlikte kanalda biriken, taş, odun, kum birikintileri ve çöpler suyun akışına engel oldukları gibi etrafa kötü kokuların da yayılmasına neden oluyordu. Bunun önüne geçmek için çalışmalar başlattık. Yapılan çalışmalarla birlikte ekiplerimiz yağmurlama kanalının tümünü temizlenmek üzeredir. Artık kışın yağmur suları etrafa zarar vermeden ve taşmadan daha rahat akacak ve aynı zamanda kötü kokular da yayılmayacak” dedi.