Şırnak’ın Cizre ilçesinde toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto ederek, polise destek için Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne kadar yürüdü.
Cizre ilçesinde hükümet konağı önünde sivil toplum kuruluşları ve sendikalar öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile Fettullah Terör Örgütü’nün (FTÖ) darbe girişimine tepki gösterdi. Mardin Caddesi hükümet konağı önünde toplanan Cizreliler tekbir getirip ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Kahrolsun zalimler’, ’Zalimler için yaşasın cehennem’, ’Vatan canım sana feda’ sloganları eşliğinde emniyet müdürlüğüne doğru yürüyüşe geçti. Bazı Cizreli vatandaşlar da araçlarına bayrak asıp korna çalarak protesto yürüyüşüne destek verdi.
Sloganlar eşliğinde Cizre Emniyet Müdürlüğü önüne gelen kalabalık şehit olan güvenlik görevlileri için mevlit okutup dua etti. Akabinde bir müddet polise destek için emniyet müdürlüğü önünde bekleyen kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Vatandaşların darbe karşıtı protesto yürüyüşü boyunca polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldı.