Darbe girişimindeki şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Şırnak’ın Cizre ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından darbe girişiminde şehit olan polis, asker ve vatandaşlar ve darbenin engellenmesinden dolayı Mevlit ve Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Cizre Müftülüğü 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacıların katlettiği şehitler için Nuh Nebi Camisinde Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.
Darbe girişimine karşı İlçe Müftülüğünün Nuh Nebi Camisi Avlusunda düzenlediği Mevlit Programında bir araya gelen Cizreliler darbe girişiminin engellenmesi ve darbe girişimi sırasında şehit olan polis, asker ve vatandaşlar bol bol dua etti.
Nuh Nebi Camisinde düzenlenen Mevlit Programı Kur’an-Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde avluda toplanan vatandaşlara hitaben konuşan Cizre Müftüsü Selahattin Yılmaz, "Bu fitneyi alevlendirmek isteyen,kardeşliği bozmak isteyene karşı bu ümmet Türkü ile Kürdü ile hep beraber olacaktır" dedi.
Yılmaz, "Bu bu darbe girişimine karşı halkımız bir oldu.Yıllardır süre gelen kardeşliği bozmak isteyenlere karşı Allah’ın izni ile bu fitnenin başı bu saatten sonra ezilmiştir.Bu ülkenin esaret bağlarını tutan eller kırılmıştır inşallah.Cizre’den Nuh Peygamber Camisinden haykırıyoruz. Allah’ın kelamını haykırıyoruz. Ya Rabbi kardeşlerimize kalbimizde kin bırakma.Ya Rabbi kardeşliğimizi,selametimizi,huzurumuzu istiyoruz.Bu fitne fesadı artırmak isteyen,bu kardeşliğimizi bozmak isteyen, bu akan kanın devam etmesini isteyene fırsat verme diyoruz.Bunun için burada toplanıyoruz" dedi.
Yatsı Namazına müteakiben düzenlenen mevlit programında olaylar sırasında hayatını kaybeden şehitler için Kürtçe, Türkçe mevlit okundu. Cizre Müftülüğü İlahi Gurubu da Kur’an tilaveti, mevlit ve ilahi, ezgiler okudu.Program gece geç saatlere kadar devam ederken,polis olası bir olaya karşı cami çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.