Şırnak’ın İdil ilçesinde aşiret üyeleri darbeye karşı eylem düzenledi.
Sanat Sokağı’nda bir araya gelen Keççan Hesinan aşireti üyeleri, darbe girişimini protesto etti. Grup adına açıklama yapan aşiret lideri Abdurrahaman Abay’ın oğlu Orhan Abay, "İdil halkı olarak başarısız darbe girişimini kınama ve demokrasiden yana olduğumuzu belirtmek için tavrımızı ortaya koymuş bulunmaktayız. Keççan aşireti olarak, İdil halkı olarak milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınamak amacıyla ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmak için toplandık. Türkiye’nin demokratik ve hukuk devleti olduğunu, ülkeye büyük acılar veren kendi halkını, Meclis’ini, devlet binalarını kendilerine emanet edilen silahlarla bombalayan, kurşunlayan vatan hainlerini tarih sayfalarında kara bir leke olarak yerini aldığını beraber görüyoruz. Vatandaşı olmaktan kıvanç duyduğumuz, vatan ve milleti ile bir bölünmez olan Türkiye Cumhuriyeti devleti, aziz milletimiz 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizde cumhuriyetimize, demokrasiye ve milli iradeye karşı tarihimizde eşi ve benzeri görülmemiş bir terör saldırısına maruz kalmıştır" dedi.
Abay, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri başkomutanını öldürmeyi, meşru yasama ve yürütme organlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu hain terör örgütü mensuplarına karşı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde halkımız tarafından tarihe altın harflerle geçecek bir destan yazılmıştır. İdil Hükümet Caddesi halkı tek silahları olan imanlarıyla, yüreklerini ve bedenlerini ortaya koyarak hain kalkışmanın püskürtmesinde en iyi rolü oynamışlardır. Keççan aşireti ve İdil halkı olarak bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor, hepsine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diyoruz” diye konuştu.
Yapılan basın açıklaması sonrasında ellerindeki Türk bayraklarıyla araçlarla konvoy halinde tur atan aşiret üyeleri, daha sonra sessizce dağıldı.