Türkiye Bölgesel Amatör Ligi 1. Grup’ta yer alan 1960 Silopispor’un altyapısında futbol eğitimi alan çocuklara ücretsiz İngilizce dersi veriliyor.
Yaklaşık 3 ay önce altyapı çalışmalarına başlayan 1960 Silopispor şehir stadında verdiği futbol eğitimlerinin yanında İngilizce yazma öğrenme, genel kültür dersleri ve ağız ve diş sağlığı gibi konularda sağlık eğitimlerini de veriyor. Altyapı antrenörleri tarafından verilen eğitimler antrenman öncesi soyunma odalarında sporcu çocuklara anlatılıyor. İngilizce derslerinde ilk olarak İngiliz alfabesini öğrenen çocuklar, daha sonraki aşamada cümle kurma, tanışma ve futbol terimlerini öğreniyor. Öğrencilere diş fırçası ve macunu kullanımı hakkında temel sağlık bilgileri ile genel kültür konuları hakkında çeşitli bilgiler öğretiliyor.
Daha sonra öğrenciler çim sahaya çıkarak antrenman yapıyor. Çeşitli spor hareketleri ile sıkı bir idman yapan çocuklar geleceğin futbolcusu olmak için antrenörler tarafından eğitiliyor.
1960 Silopispor altyapı futbolcusu Barış Badur, spor yanında İngilizce dersi aldığı için mutlu olduğunu ifade ederek, çocukları eğitime davet etti.
Emir Cihangir, İngilizce ve sağlık derslerinin yanı sıra kültür dersleri de aldıklarını belirterek, emeği geçen herkse teşekkür etti.
Altyapı sorumlusu Suat Tülo ise, yaklaşık 3 ay önce altyapı çalışmalarına başladıklarını anlatarak, “Altyapı için çocuklarımız topladık. Futbol eğitiminin yanında İngilizce dersleri, genel kültür dersleri, sağlık dersleri eğitimlerini veriyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah iyi olacak çocuklarımız. Onlara iyi bir gelecek yaratmaya çalışıyoruz. İnşallah onlara da alan açılır. Sesimizi duyan olur. Bize ilgi gösteren olur. Bu yolda bize yardımcı olanlar var. Onlara teşekkür ediyorum” dedi.