Şırnak’ta bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve siyasi parti temsilcileri Şırnak Üniversitesi ve rektör hakkında çıkan iddialarla ilgili bir istişare toplantı düzenlendi.

Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği başkanlığında yapılan toplantıya, Toplum-Der Başkanı Ekrem Bayık, CHP İl Başkanı Mehmet Uğur, MHP İl Başkanı Hekim Zeyrek, kanaat önderi Arslan Tatar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Şırnaklı kanaat önderi Arslan Tatar, üniversitenin taşınması iddialarına sert çıkarak, memlekete yeniden sağlanan huzurdan herkesin memnun olduğunu ve bunun bozulmasına neden olacak hiç bir işe müsaade etmeyeceklerini söyledi. Tatar, "Şırnak Üniversitesi ile ilgili dile getirilen iddialar inşallah asılsızdır. Artık memleketimiz üzerinden hiç kimse farklı hesaplar yapmasın” diye konuştu.

Toplantının ardından Şırnak Toplumsal Çalışmalar Derneği Başkanı Ekrem Bayık tarafından yapılan açıklamada; Yeni Çağ Gazetesi Yazarı Ahmet Takan’ın köşesinde yazdığı yazıya tepki gösterdi. Bayık, "Şırnak Üniversitesi ve rektörü ile alakalı bir köşe yazılmıştı. Bu konu halk arasında özellikle gençler arasında ciddi tedirginlik oluşturdu ve endişelendirdi. Bu konu ile alakalı bizler de Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi temsilciler, kanaat önderleri ve muhtarlar olarak bir araya geldik ve konu ile ilgili istişarede bulunduk. Bu istişarenin neticesinde şu sonuca vardık. Netice olarak bunlar bir iddia, kesinlik var mı yok mu bizler bunu bilmiyoruz. Ancak bazı şeyler var. Gerek vatandaşların gerek sivili toplum kuruluşların bazı siyasi temsilcilerimizin dile getirdiği bazı iddialar var. Onların da ayrıca iddiaları var. Sayın rektörün konuyla alakalı bir açıklaması olması gerektiğine inanıyoruz. Sonuç olarak da bizler buna kanaat getirdik. Biz bu gün toplantının çıktılarını resmi bir şekilde sayın rektöre, üniversitemize ileteceğiz. Rektörden Çarşamba gününe kadar bu konu ile ilgili bir açıklamada bulunmasını rica edeceğiz. Buda Şırnaklıların Şırnaklı gençlerin en doğal hakkıdır. Genel olarak toplantımız bu şekilde geçti. Şırnak insanı, Şırnak siyasetçisi, Şırnak STK’larının bu konu ile ilgili ciddi endişeleri var. Tekrar ediyorum bu endişelerimizi gidermekte sayın Rektöre düşüyor. Bu güne kadar daha bu konu ile ilgili son iki gündür, hem malum köşe yazarına bir cevapta bulunmamış cevap vermemiş hem de halkı tatmin etmek için de bir cevap verilmemiş. Bu cevabı beklemek bizim en doğal hakkımız ve bu açıklamayı sayın rektörden bekliyoruz” dedi.