Şırnaklılar, torba yasadan çıkarılan madde ile Şırnak’ın il statüsünde kalmasının sevincini yaşıyor. Şırnak merkez girişinde biraya gelen vatandaşlar, kurban keserek Şırnak’ın il statüsünün korunmasını kutladı.
Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnameler Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 2 Ağustos’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulmuş, bu KHK ile Hakkari ve Şırnak’ın il statüsünden çıkarılıp Cizre ve Yüksekova’nın il statüsüne taşınması gündeme gelmişti. Daha sonra, Hakkari’nin "Çölemerik", Şırnak’ın ise "Nuh" adıyla ilçeye dönüştürülmesini öngören maddeler torba yasadan çıkarılmıştı.
Bunun üzerine Şırnak’ın merkez girişinde bir araya gelen vatandaşlar, kentin il statüsünün korunmasını kutlayarak, kurban kesti. Kalabalık grup adına açıklama yapan Tatar Aşireti Lideri Arslan Tatar, “Allah aramızdaki bu birlik beraberliği bozmasın. İl statüsünün korunmasından sonra bundan sonra artık işimiz Şırnak’taki sokağa çıkma yasağının kaldırılması olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da hepinize selamları var” dedi.