Şırnak’ta İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, 15 Temmuz darbe gecesinde şehit olan Ahmet Kara’nın adının verildiği Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. Etkinliğe, Vali Ali İhsan Su, Belediye Başkanvekili Turan Bedirhanoğlu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, İl Jandarma Komutanı Hünkar Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Su, “İstiklal Marşımızın 96. yıldönümünü şeref, onur, sevinçle kutluyoruz. Milletimiz, kurtuluş savaşında Mustafa Kemal Atatürk komutasında milli bir ruhla topraklarımızı savunmak, düşmanlarımızı yurdumuzdan atmak için büyük bir mücadele vermiş. Bu güzel toprakları bize emanet etmişlerdir. İşte bu büyük mücadelenin sonunda milli, şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızı yazmıştır. O gün ülkemize her taraftan saldırıyorlardı. Aslında değişen bir şey yok. Bu günde birliğimiz, bütünlüğümüz ve dirliğimiz için her taraftan yine saldırıyorlar. Bu arada dışardan düşmanlarımız yine boş durmuyor. Bir şekilde ülkemizin huzurunu bozmak için mücadele ediyorlar. Ama milletimizin üstün imanı, birlik ve beraberlik duygusu bunların hepsinin üstesinden gelmiştir. İnşallah ülkemizi ve ilimiz çok daha güzel günler bekliyor. İlimizde de her alanda çalışmalar devam ediyor” dedi.

Program, şiirler okunup, resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.