Şırnak’ın İdil ilçesi Camili Köyü İlköğretim Okulu ana sınıf öğretmeni Feyza Özdemir’in, anasınıfı ve minik öğrenciler için sosyal medya aracılığıyla başlattığı yardım kampanyasına Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksekokulu kırtasiye ve oyuncak yardımı ile destek verdi.
Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Vedat Sönmez, beraberindeki bir grup akademisyen ve öğrenciyle birlikte, İdil ilçesi Camili Köyü İlköğretim Okulu anasınıfı öğretmeni Feyza Özdemir’in başlattığı kampanyaya destek vermek amacıyla köye geldi. Sönmez ve öğrenciler, burada anasınıfı ve öğrenciler için getirdikleri kırtasiye malzemeleri ile oyuncakları anasınıfı öğrencilerine dağıttı. Dağıtım töreninden sonra palyaço kıyafeti giyen öğrenciler, anasınıfı öğrencilere unutulmaz anlar yaşattı.
Cizre Meslek Yüksekokulu Müdürü Vedat Sönmez, “Camili İlköğretim Okulu anasınıfı öğretmenin başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek vermek ve aynı zamanda bu öğrencilerin bir takım ihtiyaçlarını gidermek için buradayız. Eğitimin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek için buradayız” dedi.
Anasınıfı öğretmeni Feyza Özdemir ise, “Okulun içinde olduğu durum ortada. Ben de okula ve öğrencilere yardım toplamak amacı ile böyle bir şeye başvurdum. İnternetten bu işlerle uğraşan yardım sayfalarına baktım. Okulun ve sınıfımın birkaç resmini çekip gönderdim sonradan ilgilenenler oldu. Cizre Meslek Yüksekokulu’ndan da böyle bir destek gördük ve çok sevindik. Okul öncesi eğitimde bir çok materyal eksiğimiz vardı ama yapılan yardımla hemen hemen hepsi tamamlandı. Bundan dolayı da çok mutluyuz” diye konuştu.