AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetlerinin 7 Ağustos’ta sona ereceğini söyledi.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin 2016 yılına yakışmayan bir uygulama olduğunu ifade eden Şahin,"Bilindiği üzere 15 Temmuz günü ülkemiz bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Ciddi anlamda akla, havsalaya sığmayan, 2016 yılına yakışmayan, 1900’lerde kalmış bir anlayış bir darbe girişiminde bulundu. Tabi bundan da vahimi devletin içerisinde bu kadar sızmaları bu kadar yuvalanmaları beklenmiyordu. Bunların devlete sızdıkları yuvalandıkları biliniyordu ama özellikle askeriyenin içerisinde bu kadar sayıda olmaları beklenmiyordu. Dolayısı ile kendi kendini kontrol eden, otokontrol sistemi olan askeriyenin bu kadar zaaf göstermiş olması ve bunların en üst makamlara kadar çıkmış olması geçtiğimiz süreçte devletimizin bir zafiyet içerisinde olduğunu maalesef ortaya koydu. Bundan sonraki süreçte bir kere devletin bu zayıf noktaları, bu delikleri kapanmalı ve hiçbir örgüt buralara sızamamalı. Vatanını, milletini, devletini seven, vatanına, milletine devletine hizmet eden insanlar buralarda yer almalı. Ülkesine, milletine canı pahasına hizmet etmeli. Bu süreçte darbecilere karşı koyan, dik duran, canını veren, şehit olan askerlerimiz, polislerimiz, memurlarımız, sivil vatandaşlarımız var. Hepsine ben Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar ve başsağlığı diliyorum. Bundan sonra bu darbelerin olmaması içinde milletçe uyanık olmamız gerekiyor" dedii.
Demokrasi nöbetlerinin 7 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Yenikapı’da düzenleyeceği mitingle sona ereceğini ifade eden Şahin, "15 Temmuz’daki darbe girişimi ile beraber herkes meydanlara çıktı. O gün bizde saat dokuz buçuk gibi partide toplandık. Arkasından saat on bir gibi baya bir kalabalığımız da oluşmuştu. Sivas’ta bir kalkışma olmadı. Ancak gördük ki burada tugay komutanı da dahil paralel yapı en üst düzeyde örgütlenmiş. Ama Sivaslı hemşerilerimizin meydanları erken saatlerden itibaren doldurması neticesinde bir kalkışmaya mahal verilmedi. Ve her gün sabaha kadar Sivas meydanında da ülkemizin her ilinde her ilçesinde de vatandaşımız sokaklarda caddelerde, meydanlarda çadır kuranlar, hasırların üzerinde oturanlar, arabalarında bekleyenler, meydanda bekleyenler, bu şekli ile nöbeti tuttu. Ayın 7’sinde de Cumhurbaşkanımızın Yenikapı’daki konuşması ile bu nöbet inşallah sona erecek. Ve tabii ki ondan sonraki süreçlerde de yine meydanlarda olacağız ama darbe girişimine karşı üç haftalık nöbetimiz de sonlanmış olacak. Biz bu süreçteki meydanları dolduran herkese teşekkür ediyoruz. Sivas meydanında sabaha kadar nöbetteyiz. 7’sine kadar da devam edeceğiz. İnşallah ondan sonraki süreçte bu tür terör örgütleri tekrar milleti nöbet tutmak durumunda bırakmaz."diye konuştu.