AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.
Başkanlık makamındaki ziyarete Erdem’in yanı sıra, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kuzu, Gençlik Kolları Başkanı Burak Kuruçay ve Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de katıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Aydın, "Sayın Ekrem Erdem siyasetin duayeni ve bizim bir ağabeyimizdir. Her ne kadar İstanbul milletvekili olsa da konu Sivas olunca, her şeyi bir kenara koyan birisi, bir Sivas sevdalısı. Belediye olarak bize desteklerinden dolayı, şehrimize ilgi ve alakasından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sivas dışındaki hemşerilerimiz şehrimizin sorunlarıyla daha çok ilgileniyor, bu da bizim bir şansımız ve şehrimizin bir potansiyelidir" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesini fırsat bilerek memleketine geldiğini kaydeden Erdem ise,"Kısmet olursa 50 yıl sonra ilk defa Kurban Bayramı’nı Sivas’ta geçireceğiz. Siyasetin yoğun temposundan dolayı fırsat bulamıyorduk. Bu vesile ile bir takım ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Her ne kadar İstanbul milletvekili olsak da Sivaslıların taleplerini bürokratlarımızla görüşmek durumundayız. İstanbul’daki tüm Sivaslıların talepleri Sivas ile ilgilidir. Ayrıca 15 Temmuz’da Sivaslıların göstermiş olduğu birlik ve beraberlikten ötürü tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Aydın, ziyaretin anısına Ekrem Erdem’e, üzerinde Çifte Minareli Medrese ve Buruciye Medresesi’nin kabartması yer alan gümüş tablo hediye etti.