Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), Muharrem ayı dolayısıyla hizmet bölgesinde bulunan Sivas, Tokat ve Yozgat’ta vatandaşlara aşure dağıttı.
Müşterilerine kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik dağıtımı yapmak için yatırımlarına ve çalışmalarına devam eden ÇEDAŞ Muharrem ayının 10’uncu gününde Sivas, Tokat ve Yozgat’ta vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Paylaşma ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gün dolayısıyla ÇEDAŞ tarafından Sivas Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Yozgat Erdoğan Aktay İlk ve Ortaokulu öğrencileri ile Tokat’ta vatandaşlara, şirket personeline aşure ikramı yapıldı.
ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Ramazan ayından sonra bolluk, bereket ve dayanışma ayı olarak bilinen Muharrem ayında yapılan aşure geleneğinin uzun yıllardır devam etiğini ifade ederek aşurenin birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini söyledi.
Aşure gününde, İslam tarihi açısından birçok önemli olayın yaşandığını hatırlatan Akboğa,"Aşure, birçok gıdanın bir araya gelmesiyle oluşan, lezzetli bir tatlıdır. Bu, bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı bizler için çok değerlidir. Birlik ve bütünlüğümüzün daha da artmasını, Muharrem ayının ve Aşure Günü’nün hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.