Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut’u ziyaret etti.
Ziyarette konuşan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü vizyon ve misyonu ile hemen hemen her noktada paydaş olduklarını, ÇEDAŞ’ın sorumluluk bölgesinde bulunan illerde elektrik enerjisinin tüketiciye kaliteli, kesintisiz ve güvenli bir şekilde sunulmasına ilişkin dağıtım altyapısını geliştirme hedefi içerisinde olduklarını söyledi.
Şirketin Smart Grid ve teknolojik yatırımlar olmak üzere sektöre ilişkin yeniliklere adaptasyon sağlama amacı içerisinde olduğunu bu çalışmalarla da Sivas ilinin marka değerinin artacağını ifade eden Akboğa 2016-2020 yılları uygulama dönemi içerisinde yapmayı planladıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.
Enerji performans yönetmeliği doğrultusunda binaların iklim şartlarını, iç mekan gereksinimlerini, mahalli şartları ve maliyet etkinliğini de dikkate alarak, bir binanın bütün enerji kullanımlarının değerlendirilmesini sağlayacak hesaplama kurallarının belirlenmesinde ve elektrik tüketimine ilişkin asgari performans kriterlerinin tespitinde etkin bir rol oynayan yetkili kuruluşların enerji tasarrufu kapsamında ülke ekonomisine ciddi katkıları olduğunu belirten Akboğa özellikle enerji kapsamında dışa bağımlılığın fazla olduğu dönemde Enerji Kimlik Belgesi vermeye yetkili kişi ve kuruluşların gerekli hassasiyeti göstermelerine dikkat çekti.