Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, üniversite hastanesinin mevcut binasının yetersiz olduğunu belirterek,"Modern bir hastaneye kavuşmamız gerekiyor Çünkü şuanda kullandığımız hastane 1980’lerde yapılan bir hastane yeni yapılan hastanelere bakıldığında bizim hastanemiz çok geride kalıyor" dedi.

Rektör Yıldız, rektör yardımcılarıyla birlikte iki ayda bir düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi için özel bir çalışma yaptıklarını söyleyen Yıldız,"Şehirde üniversite dendiğinde hastane anlaşılıyor. İnsanların çoğu da hastane ile muhatap oluyor. Gerekli tedavilerinin yapılmasında yine hasta yakınlarının refakatçilerinin orada rahatça dinlenmelerin de önemli gelişmeler oldu. 400 civarında refakatçi koltuğu aldık. Şuanda odalara konulmaya başlandı. Artık refakatçiler rahatça hastaların yanında bulunabilecekler. Çünkü önceden sandalye bile bulunamıyordu. İnsanlar gerçekten zorluk çekiyordu. Hastanemiz Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kontrollerde 94.5 puan aldı. Sivas’taki ve bölgedeki en iyi hastane şuanda Akdeniz Üniversitesi 54 puan aldı. Şuanda Kayseri’den, Elazığ’dan, Samsun’dan çok daha ilerdeyiz. Biz yeterli görmüyoruz. Daha iyi olması gerekir. Geçen yıl başlayan Kadın Doğum Çocuk Hastanesi 230 yataklıydı. Onkoloji Hastanesi çıkmıştı 80 yataklı bununla ilGelecek yıl iki blok daha bakanlığımıza sunacağız. Böylece 900 yataklı bir hastaneye ulaşmış olacağız. Modern bir hastaneye kavuşmamız gerekiyor Çünkü şuanda kullandığımız hastane 1980’lerde yapılan bir hastane yeni yapılan hastanelere bakıldığında bizim hastanemiz çok geride kalıyor" dedi.

Yıldız, İletişim Fakültesi ve Mimarlık Fakültesinde öğretim görevlisi eksiği olduğunu belirterek çalışmaların sürdüğünü söyledi.