Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (CÜ) 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel ’Beyaz Önlük Giyme’ töreni düzenlendi.

CÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Maliye Bakanı Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, öğretim elemanları, öğrenci aileleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız,"İlk kez 1919’da Birinci Dünya Savaşı sonrası İstanbul’un işgal edildiği günlerde Tıbbiyelilerin işgale karşı çıkarak kutladıkları bu bayram ülkenin bağımsızlığına düşkünlüğün en güzel yansımasıdır. Üniversitemiz Tıp Fakültesi 194 öğretim üyesi ile öğrencilerimize 1974 yılından beri eğitim vermektedir. Üniversite dediğinde şehirde ilk akla gelen hastanedir. Bizde göreve geldiğimizden bugüne kadar hep hastane üzerinde çalışmalar yapmaktayız. Daha iyi hizmet verilmesi için bu çalışmalarımız devam edecek. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insana daha iyi bir hizmet sunmayı amaç edinen bu kutsal, saygın ve onur mesleği büyük ve özveriyle yerine getiren sağlık çalışanların, Tıp camiasının, öğrencilerinin ve ailelerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından programa katılan protokol ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri 165 öğrenciye beyaz önlüklerini giydirdi.