Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Alim Yıldız, görevi Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’tan teslim aldı.
Rektörlük makamında düzenlenen devir teslim töreninde Prof. Dr. Faruk Kocacık, yeni rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’a rektörlük cübbesini giydirdi. Törende konuşan Kocacık, görev süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "4 yıldır elimizden geldiği kadar ekibimizle birlikte üniversitemizin her yönden gelişmesi, üniversite şehir-sanayi iş birliğinin oluşması, üniversitede huzurlu çalışma ortamının sağlanması ve güvenli bir ortam oluşması için çaba gösterdik" dedi. Kocacık, Yıldız’a yeni görevinde başarılar dileyerek, "Yapılacak her güzel şey hepimizi mutlu edecektir. Biz hizmet yarışçısıyız. Görevler, makamlar değişir ama hizmet değişmez. Biz de ihtiyaç duydukları her konuda, fikir bazında bilgimizi aktarırız. Önemli olan üniversitemizin her yönden iyi durumda olmasıdır. Yeni sürecin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Rektör Yıldız ise makamı devraldıktan sonra yaptığı konuşmada, makamların kişilere ait olmadığını belirterek şunları kaydetti:
"Cumhuriyet Üniversitesi ne fethedilecek bir kale ne de savunulacak bir hattır. Cumhuriyet Üniversitesi bir bilim yuvasıdır, bundan sonra da böyle olmasını istiyoruz. Kurumsallaşmayı önemsiyoruz ve kurumsallaşma anlamında yapacaklarımız var. Seçim öncesinde söylediğimiz sözlerin arkasındayız. Bunları da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Beni bu makama uygun bulan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, devlet büyüklerimiz, bu aşamada yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Kim üniversitemize bir güzellik kattıysa teşekkür ediyoruz. Biz de bu güzellikleri devam ettireceğiz. Bundan sonra iş yapacağız."
Yıldız, törenin sonunda, KoCacık’a çiçek ve tablo hediye etti.