Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Sivas’ta gerçekleştirmeyi planladıkları Kore tanıtım programı için kente geldi. Çeşitli temaslarda bulunan Büyükelçi Yunsoo Cho, Sivas Belediyesini ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Vekili Erdal Karaca, Sivas’ın Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet başta olmak üzere birçok döneme damgasını vurmuş, tarihi derinliği olan bir şehir olduğunu ifade etti.
Sivas’ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükelçi Yunsoo Cho ise, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir proje dahilinde Kore tarihi ve Türk-Kore dostluğunu anlatmak amacıyla Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde etkinlikler düzenleyeceklerini ifade ederek, bu programların ilkini 27 Eylül’de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın memleketi olan Sivas’ta yapmak istediklerini kaydetti.
Program hakkında bilgiler veren Büyükelçi, Kore tarihi, yemekleri, geleneksel kıyafetleri, Kore filmleri ve müziği gibi birçok farklı alanda tanıtım etkinlikleri gerçekleştirecekleri, geniş katılımlı bir program düzenleyeceklerini söyledi.
Ziyaret sonunda Güney Kore Büyükelçisi, Başkan Vekili Karaca’ya Kore kültürünü yansıtan ürünlerden hediye ederken, Karaca ise üzerinde Sivas’ın tarihi eserlerinin yer aldığı gümüş tablo ve çeşitli el sanatları ürünlerinden takdim etti.
Ziyarette Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho ile Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Muaz Uzun, Abdurrahim Ceyhan, Mahir Kuzucu ve Ahmet Özaydın da hazır bulundu.