Güney Kore ile Türkiye arasındaki tarihi ilişkiler, Sivas’ta düzenlenecek sempozyumda ele alınacak.
Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Cho Yun-Soo, Eylül ayında düzenlenmesi planlanan sempozyum öncesinde Sivas’a gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden Büyükelçi Cho Yun-Soo, Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan ile bir araya geldi. Toplantıda Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Arslan ve elçilik heyeti de hazır bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilecek programda Türkiye-Kore ilişkilerinin tarihi açıdan değerlendirileceğini belirten Büyükelçi Cho Yun-Soo, sempozyumda Türk ve Koreli tarih öğretmenlerinin bir araya geleceğini söyledi. Sempozyumun Ankara, Sivas, Kayseri, Erzincan ve Erzurum illerini kapsayan 5 oturum halinde gerçekleştirileceğini belirten Büyükelçi Sivas buluşmasının 27 Eylül’de gerçekleştirileceğini kaydetti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Tan ise, Türkiye ve Kore arasında köklü bir dostluk bağı bulunduğunu belirterek, eğitim alanında da her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi. Türkiye’nin, eğitim sistemi açısından Kore ve Finlandiya’yı yakından takip ettiğini aktaran Tan,"Kore bizim için dost ve kardeş bir ülke. Bu kapsamda eğitim alanında dost ülke Kore ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyarız. Sivas’ta gerçekleştirilecek sempozyum konusunda gereken hazırlıkları yapacağız. Sempozyumun verimli geçmesi için tarih öğretmenlerimizin katılımını sağlayacağız." diye konuştu.