Sivas İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen ikinci oturuma gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam edildi.

Yerel meclisin Nisan Ayı toplantılarının ikinci oturumu bugün gerçekleştirildi. Sedat Özata başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülmeye devam edildi. İlk olarak İl Özel İdaresi’nin 2016 yılı mali iş ve işlemlerine ilişkin olarak hazırlanan denetim raporu okundu. Ardından Meclis İhtisas Komisyonlarının oluşturulması konusu görüşüldü. Meclis başkanlığı tarafından oluşturulan komisyonlar ve komisyon üyelerinin bulunduğu önerge meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Sunulan önerge meclis tarafından kabul edildi.

Mecliste hayırsever bir vatandaşın yardım talebi de görüşüldü. Yüceyurt Mahallesinde devlet,vatandaş İşbirliğiyle 4 derslikli anaokulu binası ve çevre düzenlemesi işinin yatırım programına ilave edilmesi ve bu iş için Gülseren Katurman isimli hayırsever vatandaş tarafından yapılan 300 bin lira bağışın kabulü konusu meclis üyelerinin oluruna sunuldu. Meclis üyelerinin olur vermesiyle konu meclis gündemine alındı.