Sivas’ta kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında yer alan kemik tarak ve Sivas Bıçağı için kurslar açılacak.
Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Demirciler Odası ile birlikte işbirliğiyle açılacak olan el sanatları kursu açılması için çalışma başlattı.
SESOB Başkanı Beşir Köksal’ın makamında gerçekleştirilen toplantıda bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Nurettin Köksal, kurum olarak unutulmaya yüz tutmuş meslekler ile ilgili kurslar açmaya başladıklarını söyledi. Sivas bıçağı ile ilgili kurs açtıklarını ve eğitimlere başladıklarını dile getiren Köksal, kemik tarak kursu ile ilgili olarak ta atölye ve altyapının hazır olduğunu, ancak kursiyer bulmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
Demirciler Esnaf Odası Başkanı Harun Koç ise Sivas için bıçakçılık ve kemik tarak yapımını çok önemli olduğunu ve kentin tanıtımı için el sanatlarının önemli olduğunu ifade etti.
Göreve geldiği günden itibaren Sivas’a bir el sanatları çarşısı kazandırılması için gayret gösterdiklerini kaydeden SESOB Başkanı Beşir Köksal da gerekli kurslara gerekli desteği vereceklerini sözlerine ekledi.