Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı İğdecik Köyü’nde yaşayan lösemi hastası 10 yaşındaki Şehribangül Mat hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyince yetkililer harekete geçti.
Köyde yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle eğitimine devam edemeyen minik Şehribangül’ün "Ben sadece öğretmen istiyorum başka da bir isteğim yok" demesi üzerine harekete geçen yetkililer minik Şehribangül’ün eğitimine devam etmesi için çalışma başlattı. Şehribangül’ü evinde ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Şimşek çalışmaların başlatıldığını ve en kısa sürede evde eğitim kapsamında eğitimine devam edeceğini belirtti.
Şimşek, "Kızımız eğitim aşkıyla dolu, bizlerde buna kayıtsız kalmayız. Bu nedenle yakın köylerimizden okul müdürleriyle görüştük ve öğretmen ayarlamaya çalışıyoruz. En kısa zamanda çocuğumuzla öğretmenimizi bir araya getireceğiz ve çocuğumuzun eğitim aşkını inşallah bu şekilde gidermiş olacağız. Kızımızı ve babasını tanıdık memnun olduk. Kendisine de en kısa sürede Rabbim şifa versin ve sağlığına kavuşarak hayatına devam etmesini temenni ediyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.
Ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirten Şehribangül’ün babası Hasan Mat ise, "Yetkililer geldiği için çok mutlu olduk ve ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum kendileri evimize gelerek bizleri onurlandırdılar, çocuğumuzun da eğitimine devam edeceklerini belirttiler. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Minik Şehribangül ise, "Ben sadece öğretmen istiyorum gözüm başka bir şeyde değil yeter ki öğretmenim gelsin başka bir şey istemiyorum" diyerek herkesi duygulandırdı.