Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ) ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında mühendislik fakültesi öğrencilerinin kaynak eğitimleriyle ilgili protokolü imzalandı.
Mühendislik fakültesi öğrencilerinin üniversitede aldıkları teorik eğitimden sonra yapılan işbirliği protokolü ile Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri bünyesindeki Makine Mühendisliği, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği ile İmalat Mühendisliği programlarında kayıtlı öğrenciler TÜDEMSAŞ bünyesindeki Kaynak Eğitim Merkezi ile Kalite Kontrol Laboratuvarlarında pratik eğitim alma imkanı bulacaklar.
Cumhuriyet Üniversitesi rektörlüğünde düzenlenen imza töreninde konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Yapacağımız protokol, üniversitemizin mühendislik fakültesi ve teknoloji fakültemizin çeşitli bölümlerindeki öğrencilerimizin TÜDEMSAŞ’ın mevcut laboratuvarlarında staj yapması, deneyim kazanmasıyla ilgilidir. İnşallah öğrencilerimizin daha donanımlı, daha bilgili, birikimli olarak mezun olmaları söz konusu olacak. Mezun olduklarında da iş bulma konusunda daha rahat edecekler. Bu da Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşması için bir katkı sağlayacaktır. İşbirliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ise, "Sivas’ta, üniversitemizde okuyan mühendislik bölümü öğrencileri teorikte gördükleri kaynak derslerinin, pratikte de eğitimlerini almaları ve bu yapılan kaynaklarında kontrollerinin yapılamasını yerinde, birebir görerek öğrenmeleri konusunda bu çalışma başlatıldı. TÜDEMSAŞ, üniversitenin arka bahçesi gibi olacak. Burada okuyan arkadaşlarımız hayata atıldığı zaman pratik birçok şeyi öğrenerek daha başarılı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.