Sivas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ’Ödüllü 2. Buruciye Satranç Turnuvası’ düzenlenecek.
Sivas’ın tarihi ve kültüründe büyük öneme sahip olan Buruciye Medresesi’nde 21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek turnuva, Türkiye Satranç Federasyonu Sivas İl Temsilciliği’nin yönetiminde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek. Turnuvaya, Türkiye genelinden pek çok yarışmacının katılması bekleniyor.
Düzenlenecek olan etkinlikle ilgili bilgi veren Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Buruciye Medresesi’nde gerçekleştirilecek olan turnuvaya herkesi davet ederek, turnuvanın adının, mekanının ve sponsorunun Buruciye olmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.
İl Özel İdaresi’nin kamu şirketi olan Buruciye A.Ş.’nin sosyal ve kültürel etkinliklere destek verdiğini hatırlatan Ayhan, yaklaşık olarak tüm kategorileri kapsayacak şekilde ödül dağıtımı için 20 bin lira bir harcama gerçekleştirileceğini söyledi.
Düzenlenen yarışmanın Sivas’ı satranç turnuvası merkezi yapma noktasında önemli bir adım olduğunu vurgulayan Ayhan, "Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz yarışmanın bu yıl ikincisini düzenliyoruz. İnşallah gelecek yıl da üçüncüsünü gerçekleştirip bunu geleneksel hale getireceğiz. Turnuva Sivas Valiliği koordinesinde Buruciye A.Ş. sponsorluğunda İl Özel İdaresi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ve Satranç Federasyonunun destekleri ile gerçekleşiyor. Geçen yıldan daha fazla katılım bekliyoruz. 20 Mayıs Cuma günü saat 17.00’ye kadar başvuruları alacağız. Ertesi gün ise turnuva start alacak. Bu tür etkinliklerimiz ilerleyen zamanlarda da sürecek." dedi.