Sivas İl Trafik Komisyonu tarafından öğrencileri taşıyan servis şoförlerine yönetmelikte yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı da servis şoförlerinden beklenenler trafik komisyonu tarafından anlatıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü,"Şoförlerin yapmış olduğu iş, çok önemli. Geleceğimizi emanet ediyoruz, zaman zaman ceza yazılıyor ama ben kimsenin kasıtlı olarak ceza yemek için çaba sarf ettiğini düşünmüyorum. Bu toplantıya katılımınız için teşekkür ederim." dedi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mesut Önal ise, okul servislerine yönelik yapılan denetimler ve bu denetimler sonucunda elde edilen verileri aktararak, servis şoförlerinin okul çevrelerinde şüpheli şahıslarla karşılaşmaları durumunda 155’i aramalarını istedi.

Belediye Başkan Danışmanı Yuvacı da,"Komisyonumuzca 2017-2018 yılında bütün servis araçlarına kamera takılacak, bütün servis araçlarına uydu takip aracı takılacak, oluşturulacak merkezle belediye veya emniyet bünyesinde araçlar takip edilecek, herhangi bir şikayet konusunda bu araçları denetleyebileceğiz. Sertifikası olmayan hiç kimse servis kullanamayacak. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte işlenecek derslerle alakalı hafta sonları bir eğitim programı yaparak sertifika vereceğiz. Sertifikasız arkadaşlarımız önümüzdeki yıldan itibaren servis kullanamayacak. Biz belediye olarak sizlere güzergah belgesi veriyoruz. Bu konuda sabıka sicil kaydı istiyoruz. Geçtiğimiz yıl için yaptığımız GBT sorgulamasında bazı arkadaşlarımızın servis kullanmaya uygun olmadığını gördük. Bundan sonraki süreçte de bu uygulama devam edecek." diye konuştu.