Şubat ayında Şırnak’ın Cizre ilçesindeki terör operasyonları sırasında şehit düşen özel harekat polisi Osman Yurt’un ismi, Sivas Belediyesi tarafından ailesinin ikamet ettiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki bir caddeye verildi.
Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile birlikte Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret eden şehit Osman Yurt’un eşi Rabia Yurt, Başkan Aydın’a örnek davranıştan ötürü teşekkür etti. Ziyarette konuşan şehit Yurt’un eşi Rabia Yurt, "Eşimin ismini bir caddede, sokakta görmek bizim için onur verici bir durum. Bizler aradan onca yıl geçmesine rağmen Çanakkale şehitlerimizi her zaman anıyoruz, inşallah bizim şehidimiz de, benim eşim de yıllar sonra minnetle anılacak. İsminin bir caddeye verilmesi, müzede eşyalarının bulunması yıllar sonra da dua almasına vesile olacak" dedi.
Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise, son dönemde yaşanan kanlı darbe girişimi ve milletin gösterdiği birlik ve beraberliğe değinerek, "Sivas’ımızın bir emini olarak darbe girişiminin ilk gününden itibaren dik durdunuz. Halkımıza kol kanat gererek her türlü ihtiyaçlarını karşıladınız. Bunlarla birlikte hiçbir hizmeti de aksatmadan yerine getirdiniz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına, size ve ekibinize çok teşekkür ediyoruz. Her zaman bizim arkamızda dimdik duruyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Bu süreçte herkesin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini kaydeden Başkan Aydın ise, "Gerçekten çok enteresan bir milletimiz var. Kimisi canıyla, kimisi malıyla, kimisi de emeğini ortaya koyarak fedakarlık yapıyor. Bu millet nasıl anlatılır, nasıl tarif edilir bilemiyorum. Atalarımızın asil kanları damalarımızda hala dolaşıyor. Annelerimizin bize emzirdiği süt gerçekten helalmiş. O yüzden yetişen nesil, bugün bu duruşu sergiledi" şeklinde konuştu.