Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Kangal ilçe ziyaretinde taksici esnafının sorunlarını dinledi.
İlçelerde bulunan odaları ziyaret eden SESOB Başkanı Beşir Köksal, Kangal Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Basri Çoban ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Müslüm Kel’i ziyaret etti.
Oda başkanlarının sorunlarını dinledikten sonra ilçede bulunan esnaflara da ziyaretlerde bulunan SESOB Başkanı Beşir Köksal, ilçede faaliyet gösteren taksicilerin sorunlarını da dinledi.
İki yıldır duraklarının elinden alındığını ve mağdur olduklarını ifade eden taksiciler, sorunlarına bir türlü çözüm bulunamadığını ve çok sıkıntı çektiklerini belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesi için yardım istediler.
İlçede merkez ve meydan taksi durağı olmak üzere iki durakta toplamda 43 taksicinin hizmet verdiğini, terminal olmaması nedeniyle işlerin çok düşük olduğunu ifade eden Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Müslüm Kel, Belediye Başkanı Mehmet Öztürk’ün merkezde faaliyet gösteren iki durağı da yıkması nedeniyle şoför esnafının sıkıntı çektiğini söyledi. Şoförlerin yaz kış demeden soğukta ve sıcakta akşama kadar ayakta beklemek zorunda kaldığını dile getiren Kel, verilen sözlerin yerine getirilmediğini, yıkılan durakların yerine yenisinin yapılmadığını vurguladı.
Esnafları ziyaretinde şoför esnaflarıyla bir süre sohbet ederek sorunlarını dinlediğini ifade eden Köksal, ilçedeki taksici esnafının iki yıldır mağdur olmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek,"Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak ilçelerimizdeki odalarımızın yanı sıra esnaflarımızı da ziyaret ediyoruz. Kangal ilçemizde taksici esnafımızın oturacakları bir durağı dahi olmadığını gördük. Belediye Başkanımızla gerekli görüşmeleri yapacağız. Merkezde iki tane taksi durağı olduğu için gerekli çalışmayı biran önce yapmasını bekliyoruz. Kangal Belediye Başkanımız inşallah taksici esnafımıza daha fazla mağduriyet yaşatmaz"dedi.