Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Kayış, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nu makamında ziyaret etti.
SGK İl Müdürü Mustafa Kayış, haftanın önemine değinerek, yapılan çalışmalar hakkında Başkan Hastaoğlu’na bilgi verdi. Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde sivil toplum kuruluşları ve işverenlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Kayış, "Sosyal Güvenlik alanında üç kurumunda birleşmesi ile hizmetler daha sistematik bir şekilde yapılmaktadır. Ülkemizde, 10 yıl önce yapılan Sosyal Güvenlik Reformu ile kayıt dışı ekonomide büyük bir mücadele başladı. Şikayetlerin değerlendirilmesi ve etkin denetimler sonrası geçmişte yüzde 50 seviyesinde olan bu rakam bugün yüzde 35 seviyesine indi. İlimizde de daha düşük durumda. Önümüzdeki 10 yılda bu sayıyı yüzde 10 seviyesine çekmeyi hedefliyoruz." dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Hastaoğlu, sosyal güvenlik birimlerinin tek çatı altında toplanmasının yaşanan kargaşayı önlediğine vurgu yaparak, "Sosyal Güvenlik sistemi, çeşitli sosyal risklerde insanın ihtiyaçlarını karşılayan bir sistemdir. Daha önce parçalanmış bir yapıda hizmet veren farklı kurumların, 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile bütün vatandaşları kapsayan ve onlara tek elden kaliteli hizmet vermeyi hedefleyen bir çatı altında birleştirilmesiyle ve Sosyal Güvenlik alanında yeni projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Sivas’ta sosyal güvenlik hizmetlerinin sunumunda etkinlik ve verimlilik daha da artmıştır." ifadelerini kullandı.