Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) kentin gözde el sanatlarından birisi olan boynuz saplı, el yapımı Sivas bıçağının tescilini almak için Türk Patent Enstitüsü’ne başvurdu.
Yaklaşık 700 yıllık geçmişi bulunan bıçakçılık sanatını canlandırmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çalışma başlatıldı. Sivas’ın değerlerine sahip çıkan STSO, geleneksel el sanatlarını yaşatmak üzere Türk Patent Enstitüsüne müracaatta bulundu.
STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, geleneksel el sanatlarına sahip çıkarak, koruma altına almayı amaçladıklarını söyledi. Yıldırım," Babadan oğula geçen bu sanatı hem ayakta tutmak, hem de gelecek nesillere aktarabilmek üzere coğrafi işaret belgesi ile tescillemiş oluyoruz. Sivas bıçağının etkin bir şekilde tanıtımı yaparak, ticari potansiyelini de güçlendirmiş olacağız. Hedefimiz Sivas bıçağını önemli bir marka haline getirmek. Bu mesleği sürdüren usta ve girişimcilerimizi de kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.
Öte yandan Sivas bıçağı tasarım ödülünü kazanan genç girişimciler Sefa ve Hamit Göçeri, STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’ı ziyaret etti. Dördüncü kuşak olarak tezgah başına geçen girişimciler ünlü Sivas bıçağının üretimine başladılar. Sapı boynuzdan kadın bacağı şekli verilen ve çelikten yapılan bıçaklar büyük beğeni gördü.