Sivas’ta Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen programda 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar türkülerle anıldı.
Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ’Bir Milletin Uyanışı’ isimli programa Sivas Valisi Davut Gül, 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve bazı il protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, tarihe not düşen unutulmaz olaylar olduğunu ve bu olayların unutulmaz kahramanları olduğunu belirterek, "Bizim tarihimize not düşeceğimiz ve nesilden nesile aktararak asla unutturmayacağımız olaylardan birisi de hiç şüphesiz 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan kahramanlık destanıdır. 15 Temmuz sadece bir darbe girişimi olarak zikredilse de bu girişimin ülkemizi darbe ile işgal süreci olduğunu bugün daha iyi anlıyoruz. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un geçmişte ’Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’ sözleri ile tarif ettiği azgın bir güruh 15 Temmuz gecesi tekrar sahneye çıkmış, hain planlarını uygulamaya kalkmışlardır. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devletimize değil milli irademize de yapılmıştır. Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdir. Dış güçlerin desteği ile gözünü kana bürümüş hainler kendi milletine namlu doğrultmuştur. Fakat bu hainler milletimize namlularını doğrulturken Ömer Halisdemir’i, Münir Murat Ertekin’i, Recep Gündüz’ü ve ismini sayamadığımız daha nice yiğidi hesaba katmamışlardır. Bu yiğitler tanklarla, toplarla ve çelik zırhlı duvarlarla karşılarına dikilen hainlere ’iman dolu göğüsleri’ ile karşı koymuş, serhat olmuş ve şehadet mertebesine erişmişlerdir" dedi.
Konuşmanın ardından bağlama öğretmeni Umut Yaymak’ın koro şefliğinde türküler seslendirilerek 15 Temmuz şehitleri anıldı. Konser esnasında sinevizyona 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları yansıtıldı.