Sivas Ziraat Odası Başkanlığı 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle çiftçilere köylerde kümes hayvancılığını yaygınlaştırmak ve keneyle mücadele amacıyla 10 bin adet civciv dağıttı.
Köylerde organik tavuk yetiştirmek ve bahar aylarının gelmesiyle birlikte ortaya çıkan kene ile mücadele etmek için harekete geçen Ziraat Odası Başkanlığı 14 Mayıs Dünya Çiftçilere Günü nedeniyle odaya kayıtlı olan çiftçilere 10 bin adet civciv dağıttı. Ziraat Odası Başkanlığı’nın bahçesinde gerçekleştirilen dağıtımda çiftçiler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kontrolleri yapılmış olan civcivlerden alarak yetiştirmek üzere köylerine götürdü.
Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ yaptığı açıklamada, "Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle geçen hafta dağıttığımızın tavukların ardından hem et hem de yumurta civciv olarak dağıtımını yapıyoruz. Bunu çok düşük bir ücretle veriyoruz ama desteklemesini biz yapıyoruz. Köylerimize bir hareket getirsin diye yapıyoruz. Köylerimize gittiğimiz zaman artık tavuklar kalmamış. Organik yumurta diye bir şey kalmamış. Buna önderlik etmek için Ziraat Odası olarak böyle bir kampanya başlattık. Artık köylerimize gittiğimiz zaman organik yumurtaların olmasını Sivas’ta da bu yumurtaların satılmasını istiyoruz. Çiftçimizden büyük bir talep geldi. Bundan sonrada devam edeceğiz. Köylümüze ekonomik olarak bir katkısı olacak. Şuanda baharın gelmesiyle birlikte kene olayı çıktı. Kenelerin en büyük düşmanı tavuktur. Tavuklarla kenelerle mücadele etmiş olacağız." ifadelerine yer verdi.