Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ’4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ nedeniyle hayvan koruma bilincini artırmak için kent meydanında stant açarak, broşür dağıttı.
Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle kent meydanında açılan stantta kene kartı, broşür, köpek ve kedi maması ile su kabı dağıtıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Barınağı ve hayvanseverlerin stanta getirdiği kangal köpeği ile farklı cinsteki köpekler ise ilgi çekti. Vatandaşlar özellikle hayvan barınağından getirilen 10 yaşındaki kangal köpeği ’Ares’ ve 1 yaşındaki ’Karabaş’ı severek fotoğraf çektirdi.
Etkinlik hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Aslan, "4-10 Ekim arası Hayvanları Koruma Haftası nedeniyle her yıl broşür, su kapları ve bazı mamaları dağıtıyoruz. Bunu her yıl yapıyoruz. Amaç hayvanları halka sevmek ve sevdirmek. Bir kap su ve mama verdirme çabasındayız. Sahipsiz sokak hayvanlarına bakmaları ve ilgilenmeleri niyetimiz. Halkı bilinçlendirici broşür ve afişler dağıtıyoruz" dedi.