Sivas’ta Vali Davut Gül’ün talimatıyla oluşturulan denetim komisyonu öğrenci yurtlarında ve pansiyonlarında yangın güvenliği denetimi yaptı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci’nin başkanlığında oluşturulan denetim komisyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden inşaat ve elektrik mühendisi, AFAD İl Müdürlüğünden makine teknikeri İl Milli Eğitim Müdürlüğünden sivil savunma uzmanı, İl Emniyet Müdürlüğünden güvenlik uzmanı, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yangın denetim personeli görev aldı. 7 Aralık tarihinde başlatılan denetimlerde bugüne kadar ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerinin barındığı 20 özel yurtta yangın güvenliği denetimi yapıldı. Denetimlerde yangın tedbirlerinin yanı sıra, binaların durumu, elektrik tesisatı, makine tesisatı, yangın merdivenleri giriş çıkışları ve bina etrafı güvenliği gibi konularda kapsamlı denetimler yapıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Davut Gül,"İlimizde faaliyet gösteren yurt ve pansiyonların durumunu görmek istedik. Her birisi kendi alanında işin uzmanı olan arkadaşlarımız, bir yandan denetimlerini gerçekleştirirken, diğer taraftan da işletmecilerimize rehberlik yapmaktadır. İlçelerimizde de Kaymakamlarımızın talimatıyla oluşturulacak komisyonlar tarafından denetimler gerçekleştirilecektir" dedi.
Denetimlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda bulunan pansiyonlar ve Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarla devam edeceği bildirildi.