Sivas’ta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Sivas Belediyesi’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan anma programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül,"Aziz atam Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas’ta bir kez daha silah arkadaşlarınız ve halkımızla manevi huzurunuzdayız. Ülkemizin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldığı bir dönemde bizlere yol gösterip Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını demokratik ve hukuk devleti olarak muhassır medeniyetler seviyesine doğru ilerlemesini sağladınız. Bugün ülkemiz sizin gösterdiğiniz istikamette fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesillerin omuzunda 2023 hedeflerine yükselmektedir"dedi.
Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise Sivas’ta hayat durdu. Caddede seyir halinde olan araçlar dururken, polis araçları siren çaldı. O sırada park ve bahçelerde oturan vatandaşlar ayağa kalkarak saygı duruşunda bulundu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
Anma programına Garnizon ve 5. Piyade Er Eğitim ve Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.