Sivas İl Özel İdaresi, eğitim yatırımlarını sürdürüyor.
Bir yandan okul onarımı ile okulların fiziki altyapılarının güçlendirilmesi çalışmaları devam ederken, diğer yandan ise yeni yapılacak olan okulların da ihaleleri gerçekleştiriliyor.
Her yıl bütçesinin büyük bölümünü eğitim hizmetlerine ayırarak bakım onarım ve yeni yapımlar gerçekleştiren İl Özel İdaresi, 2016 yılı yatırım programı dahilinde kentte onarımı süren okulların fiziki gerçekleşmesini büyük oranda tamamlarken, ihtiyaç duyulan bölgelere de Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdaresi bütçesi ile yeni derslikler kazandırıyor. Bu kapsamda merkez Karşıyaka Mahallesini yeni bir okul kazandırmak için İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ödeneği ile yapılan 16 derslikli ilkokulu gelecek yıl hizmete sunacak. Diğer yandan Kümbet Mahallesine de 24 derslikli bir ilkokul kazandıracak olan idare Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile inşa edilecek olan okulu 400 iş günü içerisinde tamamlayacak.
Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya beldesine yapılacak olan okul ise belde ve çevredeki köylere hizmet verecek. Gelecek yıl açılması planlanan okul 16 derslik olarak inşa edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi ile bölge, çok programlı bir liseye kavuşacak. 2016 yılının ilerleyen günlerde ise eğitim altyapısını güçlendirmek amacıyla 774 adet yeni ek dersliğin Sivas’a kazandırılması planlanıyor.