Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle gerçekleştirilen Birlik Aşuresi’nin bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek.
Pazar günü gerçekleştirilecek olan birlik aşuresi hakkında açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Sivas’ta birlik ve beraberlik adına 12 yıldır gerçekleştirmiş olduğumuz Birlik Aşuresi’nin 13’üncüsünü yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 12 yıldır birlik ve beraberlik içerisinde Sivas halkına aşure ikramında bulunduklarını dile getiren Köksal,"Aşure, bolluğu, bereketi aynı zamanda dostluğu temsil eder. Aşure günü, sevginin yoğunlaştığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günlerden bir tanesidir. Birlik aşuremizde sevincimizi de üzüntümüzü de birlikte paylaşarak güzel bir dayanışma örneğini sergilemeye devam edeceğiz"dedi.
Birlik Aşuresi programında Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuşmalara yer verilecek. İl Müftülüğü tarafından okunacak duanın ardından katılımcılara aşure ikramı yapılacak.