Valiler kararnamesiyle merkez valiliğine atanan Vali Alim Barut için veda yemeği düzenlendi.
Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Balo Salonu’nda valilik tarafından düzenlenen yemeğe AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, diğer il protokol üyeleri ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personeller katıldı.
27 aydır Sivas’ta görev yapan Vali Alim Barut programda yaptığı konuşmada her işi zamanında yapmaya gayret ettiklerini belirterek, "Zamanımı Sivas için iyi kullandığımı düşünüyorum. Görevimi objektif olarak ve yetkimi kurallara uygun olarak kullandım. Hatır için iş yapmadım. Yaptıklarımın ve yapamadıklarımın hesabını verebilecek durumdayım. Eğer hatalı olduğum ortaya çıkarsa bedelini ödemeye hazırım. Her zaman da ödeyebilirim" dedi.
Görev yaptığı süre boyunca İl Özel İdaresi’nin kaynaklarını verimli kullanmak için çalıştıklarını aktaran Barut, "Geçtiğimiz 27 ayda yapılan tesislerin bir dökümünü çıkarmadım. Her bir tesis için açılış töreni yapmadım, yaptırmadım. Önemli olan gösteri kısmı değil hizmetin yapılmasıydı. Hizmet yapıldı, ekonomiye katma değer katıldı, vatandaşlar hizmetten yararlandı" diye konuştu.
Programın sonunda Vali Barut, il protokolüyle vedalaşarak kentten ayrıldı.