Sivas Valisi Davut Gül, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alınan Selçuklu eseri Gökmedrese’de incelemelerde bulundu.
Restorasyonla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Gül, devletin şehrin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik birçok çalışması bulunduğunu söyledi. Tarih ve kültür şehri Sivas’ta birçok tarihi eserin aslına uygun olarak onarıldığını ifade eden Vali Gül, tarihi Gökmedrese’nin bir yıl içerisinde onarımının tamamlanacağını belirtti.
Restorasyonun ardından Ulu Cami ile Gökmedrese’nin bütünleşeceğini dile getiren Gül, "Bu aradaki alanda bilindiği gibi Selçuk Ortaokulumuz vardı, bu okulumuz önümüzdeki yıl kaldırılacak. Ulu Camimiz de onarıldığında burası bir cazibe merkezi haline gelecek. Belediyemizin de planladığı kale projesini düşündüğümüzde Sivas’ta gerçekten kültürel değerler bir adım daha öne çıkmış olacak" dedi.
Gül, Sivas’ın her tarafında bir tarihi eser görmenin mümkün olduğunu belirterek, "Bu eserleri gün yüzüne çıkarmamız lazım. Bu noktada gereken tüm adımları atıyoruz. Restorasyon çalışmaları tamamlanırken, bir taraftan da tarihi eserleri gölgede bırakan yapılaşmaları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmaları sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Davut Gül, daha sonra Kongre Lisesi arkasında yer alan yeni Selçuk ortaokulunun inşaat çalışmalarını inceledi. Müteahhit firmadan çalışmalar hakkında bilgi alan Gül, Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda Ulu Camii’nin çevresinin açılmasına katkı sağlamak için yeni okul yapımına başlandığını belirterek "Eski okulumuz yıkılacak, böylece tarihi ulu caminin çevresi genişleyecek. İnşallah yeni okulumuzda 2017-2018 eğitim-öğretim yılında açılacak." ifadesini kullandı.