Sivas Valisi Davut Gül, Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulundu.
İnceleme gezisine AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da katıldı.
İnceleme gezisi kapsamında okul hakkında Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan Oran’dan bilgi alan Vali Gül, daha sonra beraberindekilerle birlikte teknik ve teorik konularda uygulamalı eğitimlerin verildiği sınıfları gezerek, bazı simülatörlü makinaları test etti.
Okuldaki öğrencilerle de bir araya gelen ve onlardan gelen sorulara cevap veren Gül, Sivas gibi güvenilir bir ilde eğitim almalarının kendileri için bir kazanç olduğunu söyledi. Sivas Polis Meslek Yüksek Okulu’nun Sivas için bir kazanç olduğunu da vurgulayan Vali Davut Gül, yabancılara burada eğitim verilmesinin de kentin adına sevindirici bir durum olduğunu sözlerine ekledi.