Sivas İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan, "Köylerimize Hizmette Şimdi Sıra Temizlikte" projesi kapsamında Zara ilçesine bağlı köylerin çöplerinin toplanacağı bildirildi.
Proje kapsamında Zara Kaymakamlığı ve Belediyesi ile protokol imzalandı. Protokol törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Zara Kaymakam Vekili İshak Çınar ve Zara Belediye Başkanı Ahmet Pala katıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, Sivas’ın geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek, "17 ilçe ve 1238 köyümüz var. 2019 yılına kadar il genelinde çöp toplama ve su sayacı işlerini tamamlamak temel düsturumuzdur. Şuan merkez ilçe, Altınyayla, Gölova, Şarkışla ile 5’inci ilçe olarak da Zara ilçemizde çöp toplama startını veriyoruz. Bazı ilçelerimizde Sivas İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri Müdürlüğümüz bu işi yürütüyor, bazı ilçelerimizde ise yerel yönetimlerle anlaşma yapıyoruz. Eski il genel meclis üyemiz, Zara Belediye Başkanımız Ahmet Pala ile ortak çalışma gerçekleştirip hazır olan konteynerlerle ilçedeki 49 köyde çöp toplama işine başlayacağız. Kurumumuz her mevsim kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın çöplerini toplamayı sürdürürken diğer yandan da il genelinde bu uygulamayı yaygınlaştırmaya devam edecek." dedi.
Zara Belediye Başkanı Ahmet Pala ise 10 yıl il genel meclisi üyeliği yaptığını belirterek, "İlçedeki sıkıntıları biliyorum. Sivas İl Özel İdaresinin de böyle güzel bir projesi vardı. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz, Zara’da bulunan köylere çöp konteyneri sözü verdi. Bu sözü de bugün yerine getirdik. İlçemize bağlı 75 nüfus ve üzerindeki 49 köyümüzde çöpler toplanacak."diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ayhan, Kaymakam Vekili İshak Çınar ve Belediye Başkanı Ahmet Pala proje kapsamında protokolü imzaladılar.